Mondhatni Viasat3–nézők 1:0… Legutóbbi beszámolóm óta két újabb Beugró-jelölt mutatkozott be a Centrál Színház színpadán, s így a televízió képernyőjén. És egyre jobban bemutatkozik a negyedénél járó hetedik évad iránya is.

Mészáros Béla játék közben
©Filmservice

A két új adásból láthattuk, hogy a Libikóka is tud működni, és az Időgép is tud gyengélkedni, meglátjuk hosszútávon hogy bírják a versenyt. Ellenben bemutatkozott egy új játék, a Fejhang, mely véleményem szerint sokkal jobban el lett találva két társánál. Többen hasonlították az Ördög és angyalhoz, látszik is a párhuzam, de mégis képes újdonságot hozni a műsorba. De lássuk a két új versenyzőt…

Múlt héten mutatkozott be Mészáros Béla, aki könnyedén vette az akadályokat, s méltán vezeti most a szavazást kb. 590 szavazattal. Minden helyzetben feltalálta magát, de nem volt tolakodó, tudta mikor mennyi az elég. A mezőny első felében ő teljesített szerintem a legjobban, bár azzal a jelentős hátránnyal indult, hogy férfi. Igazi, klasszikus, jól működő Beugrót kaptunk. A most pénteki adás vendége pedig Fodor Annamária volt. Ő az akiről már műsorba kerülése előtt mindenki tudta, hogy fantasztikus és verhetetlen, sziporkázó és csodálatos. Képzelhetitek, hogy meglepődtem, amikor nem így lett. Nem, nem hiszem, hogy az a többszáz rajongó tévedett, aki az élő előadás alapján előre bizalmat szavazott a színésznőnek. Azt sem hiszem, hogy ’Ancsi’ elsőre kifejezetten idegesítőnek ható hangja zavart volna a műsor élvezetében. Viszont abban biztos vagyok, hogy az adás számomra nem lett elég vicces, sőt vontatott és unalmas.

Fodor Annamária a beugrók társaságában
©Filmservice

Az egyik egyre zavaróbb baj, hogy a mikroportokkal egyszerűen nem tudnak mit kezdeni a szakemberek. Jól van, játék közben lerepül, ez mindenhol előfordulhat. Viszont minden alkalommal, amikor zsebszöveget húznak, lendületes mozdulatot tesznek, nagy levegőt vesznek, úgy zúg a mikrofon, mintha szélviharban vették volna fel a jelenetet. Nem értem, hogy miért nem lehet ezeket a zörejeket egyszerűen lekeverni? Főleg, ha amúgy sem beszél éppen senki. Több mint három éve fut a műsor, hogyhogy most lett ez probléma.

Persze ennyi nem rombolhatja le a Beugró-élményt, ehhez túl jók a színészek. Ellenben van, ami megváltozott a két adás között. Ez pedig nem más, mint a műsor szerkezete. Amikor az egyes epizódok 45-50 percesekké váltak, az m1 még egybe adta le őket, de a Cool TV-n már két felvonásra volt bontva, akárcsak a színházban. Ez egyrészt érthető volt: mégiscsak kell a bevétel valahonnan, másrészt nem volt túl zavaró, hisz dramaturgiailag úgyis így bomlott ketté az este. A pénteki adás viszont három ’felvonásból’ állt, miközben pontosan érződött, hogy ennek is kettőből kellett volna. Nemcsak az új versenyző belépője volt egy teljesen súlytalan helyen, a második egység közepén, de Novák Péter fel- és levezető monológjai se voltak helyükön. Értem én, hogy jó pénzért kel el a Beugró szünete, de hogy lassan a műsor egy-egy egysége olyan hosszú, mint a reklámblokk, az mégse túl jó.

Sajnos szétesett lett az epizód, vontatott. Nem elég jól szerkesztett és nem elég jól vágott. S ha a végeredményt tekintve Fodor Annamária nem is látja majd kárát a dolognak, a nézők mindenképpen. De mi így is nézni fogjuk, a Viasat pedig megkapja a reklámokért a pénzt. Mindenki nyer, a hasznot maximalizáltuk, de a meccset mégis a csatorna nyerte meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://onstage.blog.hu/api/trackback/id/tr412774844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrs wilkinson 2011.04.03. 23:19:21

Fodor Ancsi védelmében: élőben egyszerűen fergeteges volt, amit csinált. Ehhez képest tv-n egyszerűen nem "jött át", amit művelt, ahogy az egész aznapi műsor sem - szerintem egyértelműen nem a legjobb jelenetekt választották, és a vágás sem segítette a dolgokat. (Na és a két reklámblokk, hát igen - nem kéne. Már nincs az embernek kedve az első vetítéskor nézni, sokkal egyszerűbb felvenni és áttekerni a rengeteg reklámot.) A helyszínen gyakorlatilag fulladozva röhögtünk, a tv előtt nézve ugyanazt pedig alig mosolyogtunk el...
süti beállítások módosítása