bM 2012. június 21. 17:15

Talentométer 2012

A végeredmény ismeretében bármilyen jól is hangzik, én tényleg az Ethnofil zenekar miatt látogattam el vasárnap az A38-ra, a Talentométer döntőjére. Jól hangzik, hisz az egri zenekar lett az idén másodjára megrendezett tehetségkutató antishow abszolút nyertese. Azért írom, hogy antishow, mert a program kitalálói ténylegesen a tehetségek felkutatását tűzték zászlajukra, nem a közönség szórakoztatását. A szakmai zsűri ítél, persze a közönség is szavazhat, a két vonal azonban nem mosódik össze, a kutatás hat műfaji csoportban zajlik, így a programnak összesen tizenkét győztese van (hat zsűri választotta, hat közönségdíjas). Ez a tizenkét győztes zenekar gyűlt össze egy maratoni gálára, mely délután kettőkor kezdődött, és este tizenegy felé ért véget.

Persze ember legyen a talpán, aki ezt végigállja (nem véletlenül írtam, hogy itt az elsődleges cél tényleg a tehetségkutatás, és nem más). Jómagam is csak legfeljebb öt zenekar koncertjébe hallgattam bele, és mindössze hármat hallgattam végig. Ilyen kis minta alapján is bizton állíthatom, az ítészek jól végezték a dolgukat: Harcsa Veronika (Harcsa Veronika Quartet, Bin-Jip), Barabás Lőrinc (Barabás Lőrinc Eklektric), Kovács Krisztián (Fish!), Vörös András (Superbutt), László M. Miksa (Ladánybene 27) és  Pál István Szalonna (Magyar Állami Népi Együttes). A tizenkét rövidke koncert után ez a zsűri adta át jelképesen a tizenkét nyertes csapat díját (ki-ki demo- vagy klipkészítési lehetőséget, fellépést az A38-on vagy fesztiválon). Így az abszolút közönségdíjas Galileo a Veszprémi Utcazene Fesztiválon léphet fel, a zsűri választotta első helyezett, az Ethnofil pedig 50 perces koncert- és interjúfilmet kapott egy országos televízión.

Kétség sem fér hozzá, az egri srácok megérdemelten végeztek a dobogó első fokán. Zenéjük jobbára az eklektikus jelzővel leírható, hisz van benne folktól dzsesszig minden. De inkább hallgasson mindenki bele:

A bejegyzés trackback címe:

https://onstage.blog.hu/api/trackback/id/tr954600965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása