Ismét egyhetes szünetre ment az m1 új színházi improvizációs komédiasorozata, a Mindenből egy van első évadja. (A Beugró nyolcadik évadjából még egy utolsó részt fog bemutatni a Viasat 3, újév napján.) Gondoltam hát, ideje összefoglalni mi változott.


Scherer Péter és Rudolf Péter (kép a port.hu-ról)

Alapvetően az előző írásom után viszonylag hamar eldőlt, milyen irányba indulnak a készítők az általam is felvázolt szcenáriók közül: a Mindenből egy van szitkom lesz. Ennek megfelelően és következetesen szerkesztették meg minden későbbi adást a készítők, amiért nagy dicséret illeti őket. Amit nem értek, az az egyik-másik rész elején feltűnő, az előző rész tartalmát összegző montázs, mely nemcsak teljesen funkciótlan, de nem igazán sajátja a műfajnak sem.

Persze nem lett a Mindenből egy van egyből tökéletes szitkom. Még mindig tele van gyermekbetegségekkel, amiket (majd) lassan elkezd kinőni, de végső soron megbocsájtjuk neki az improvizáció s a képernyőn is átütő színházi jelleg miatt. (Az más kérdés, hogy ez a második jó-e.) Azt viszont kevésbé tudom megbocsájtani, hogy még egy műsort kell néznem a Beugró után, ami jól érezhetően Rudolf Péterre épül, pedig a színpad tele van óriási tehetségekkel. Mindezt a mellett mondom, hogy Rudolf tényleg jó. Nagyon jó. Előre felhívnám a figyelmet egy, majd tavasszal (?) december 30-án január 6-án adásba kerülő (?), „Dani álma” címet viselő epizódban felhangzó (?) monológjára. A tegnap felvett jelenet egyébként is messze a sorozat átlaga felett sült el.

Ám sokszor nála is jobban alakít az időnként fel-felbukkanó Scherer Péter, aki az öccsét játssza, de gyakorlatilag bármely főbb szereplőt megemlíthetnénk. Szatory Dávid szerepe, Félix telitalálat. A néző (én legalábbis) csak attól fél, hogy az írók meg akarják majd változtatni, fejlődésen kell majd átesnie, ami felé Nikivel erőltetett kapcsolata mutat. Személy szerint úgy vélem, Niki és Dani párosa sokkal érdekesebb lenne, Félix meg maradjon, amilyen.

Régi vesszőparipám, hogy szeretek úgy szórakozni, hogy közben nem kell káromkodást hallgatnom, nem futok bele altesti poénokba, a humornak nem a szex a középpontja. Nos, Kormos Anett (és Rudolf Péter) nem elégíti ki ilyen jellegű vágyaimat, de a remény hal meg utoljára. Természetesen nincs túlzásba víve egyik sem, azonban minél kevesebb, annál jobb érzéssel indítom el DVR-ről a Beugrót a műsor végét követően. Nos igen, a két műsort sikerült egész ősszel egyszerre adni (amikor meg nem volt Mindenből egy van, akkor pedig Az angyalok nem sírnak című színházi közvetítést adta az m1, amit meg megintcsak meg akartam nézni). Hátha tavasszal az egyik más időpontba kerül, és egyenesben nézhetjük mindkét sorozatot. Szerintem a csatornáknak is megérné. Tévedek?

Múlt pénteken a teljes lakosság körében egyébként kifejezetten értékelhetően teljesített a sorozat. Reméljük egyre több nézőt tud majd megtartani, mert még legalább három éven keresztül szívesen kísérném figyelemmel a Conditorei lakóit. Ennyi idő alatt csak megfordítják a feliratot az ablakokon.

A bejegyzés trackback címe:

https://onstage.blog.hu/api/trackback/id/tr813423073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2012.01.05. 22:48:28

"vesebb, annál jobb érzéssel indítom el DVR-ről a Beugrót a műsor végét követően. Nos igen, a két műsort sikerült egész ősszel egyszerre adni (amikor meg nem volt Mindenből egy van, akkor pedig Az angyalok nem sírnak című színházi közvetítést adta az m1, amit meg megintcsak meg akartam nézni). Hátha tavasszal az egyik más időpontba kerül, és egyenesben nézhetjük mindkét sorozatot. Szerintem a csatornáknak is megérné. Tévedek?"

Nem. Sőt sztem kifejezetten übergáz, hogy 2 ilyen hasonló műfajú, stílusú, egy gyártótól való műsornak 1xre kell mennie a tv-ben. Szégyen, méghozzá elsősorban az MTV részéről, hiszen a Beugró volt előbb, az már 2 évad óta lefixált időpontban megy. Az MTVnek kellett volna egy kis belátással lenni a népre, hogy nem u.azon nap u.azon műsorsávját válassza vetítésül. Erről a Beugró honlapján kérdezték is a producert, Kapitány Ivánt, hogy ilyen egyáltalán hogy fordulhat elő. Erre ő azt mondta:

"A Beugró és a Mindenből egy van két különböző televíziós csatornán (Viasat 3 és M1) kerül adásba.Nekem mint producernek csak a műsor elkészítése a feladatom, a sugárzás időpontját mindig a megrendelő csatorna határozza meg, és sajnos semmilyen beleszólási lehetőségem nincs. Természetesen mindkét televízió figyelmét többször felhívtuk erre a problémára, de egyéb eszközünk nincs az ütközés feloldására, csak bízni a programkészítők józan belátásában, hogy találnak megoldást erre." (forrás: www.beugro.tv/index.php?option=com_simpleforum&view=topic&id=17&Itemid=63 )

Hát erre lehet hogy várhatunk.
süti beállítások módosítása